انتظار من از کارشناسان و متخصصان این است که موضع جدی بگیرند چراکه ترویج این تفکر خطرناک است. ایشان باید از مردم بابت این سخنان عذرخواهی کند، ما مردمی با هویت ایرانی و اسلامی هستیم و قرار نیست به هر قیمتی حیثیت زنان را خدشهدار کنیم.
- 29/ خرداد /1401 22:40:09
- شناسه خبر : 13AEE334
اظهار نظر امیرحسین بانکیپور، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره «ازدواج بینالمللی» زنان ایرانی با واکنشهای زیادی مواجه شد. این نماینده مجلس اوایل خردادماه سال جاری در همایشی با عنوان «ایران جوان» این ایده را مطرح کرده بود و اخیراً در یک نشست خبری توضیجات بیشتری درباره آن داد. بانکیپور با اشاره به جمعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفری زنان مجرد بالای ۳۰ سال دو پیشنهاد برای ازدواج آنها مطرح کرد، اولی ازدواج با همسالان، دومی ازدواج بیناللملی.
عضو شورای عالی جمعیت در توضیح ازدواج بینالمللی گفت: «به این معنی که این قشر از دختران مجرد با توجه به کمبود پسر مجرد در کشور با مسلمانان و شیعیان علاقهمند به ایران ازدواج کنند؛ از این طریق نه تنها توسعه فرهنگی اتفاق افتاده است و ارتباطات بینالمللی تقویت میشود، بلکه این نسبیت به هم ریخته در کشور نیز بر طرف میشود.
همین جملات نماینده مجلس یازدهمین کافی بود تا کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس به او اعتراض کنند. درهمینباره سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگویی به خبرگزاری ههنگاو میگوید: «موضوع ازدواج یک مسئله خصوصی است، ازدواج یک موضوع دستوری نیست، یک زن ایرانی حق دارد همسر خود را انتخاب کند، همانطور که خیلیها با مردان خارجی فارغ از مسلمان بودن یا نبودن ازدواج میکنند، اما این درست نیست که این ایده به عنوان یک سیاست، که سیاست خطرناکی هم است مطرح شود، ما حق نداریم از زنان به این روشها استفاده ابزاری کنیم. کسی باید باشد تا جلوی این فرد را بگیرد، انتظار من از کارشناسان و متخصصان این است که موضع جدی بگیرند چراکه ترویج این تفکر خطرناک است. ایشان باید از مردم بابت این سخنان عذرخواهی کند، ما مردمی با هویت ایرانی و اسلامی هستیم و قرار نیست به هر قیمتی حیثیت زنان را خدشهدار کنیم، طرح این مباحث که اذهان عمومی را جریحهدار میکند میتواند قابل تامل توسط مراجع ذیربط باشد.