برنامه آموزشی زودهنگام عامل اثر بخش در بهبود اختلالات ارتباطی است

رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: شناسایی و برنامه آموزشی زودهنگام در بهبود اختلالات ارتباطی و مهارت‌های گفتاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: شناسایی و برنامه آموزشی زودهنگام در بهبود اختلالات ارتباطی و مهارت‌های گفتاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

به گـزارش هه نـگاو،

طالب محمدی  با تبریک فرارسیدن اول اردیبهشت ماه روز ملی گفتاردرمانی، اظهار کرد: دانش‌آموزان با نیاز ویژه دارای آسیب شنوایی، نیاز ویژه ذهنی، اتیسم، چند معلولیتی و دارای اختلالات یادگیری نسبت به سایر گروه‌ها نیازمند مداخلات بیشتری در حوزه اختلالات گفتاری هستند.

 

وی گفت: اول اردیبهشت‌ماه در تقویم رسمی ایران، سالروز بزرگداشت استاد سخن، سعدی شیرازی است که به‌عنوان روز ملی گفتاردرمانی انتخاب شده است و این روز فرصت مغتنمی است برای پرداختن و توجه به اهمیت زبان و گفتار و قدردانی از زحمات گفتار درمانانی است که به افراد دارای اختلالات گفتاری کمک شایانی می‌کنند.

 

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با بیان اینکه رشد گفتار و زبان بر عزت نفس، دستاوردهای تحصیلی و فرصت‌های آینده کودک بسیار تأثیر گذار است، افزود: ۱۱ نیروی گفتار درمانگر در آموزش و پرورش استثنایی استان مداخلات لازم رابرای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه انجام می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه کودکانی که از اختلالات گفتار و زبان رنج می‌برند گفتار و کلمات را نمی‌توانند روان ادا کنند و انتقال پیام به دیگران برای آنان دشوار است، افزود: گفتار درمانی روشی درمانی است که گفتار کودک و توانایی او را در درک و استفاده از زبان حتی در ارتباط غیر کلامی را بهبود می بخشد، وبا تشخیص و درمان زود هنگام از دوران کودکی می‌توان به رفع کامل اغلب اختلالات گفتار و زبان کمک کرد.

 

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: عدم اطلاع رسانی به موقع و دقیق از سوی خانواده به مدارس موجب پنهان ماندن این اختلال در کودک و به مخاطره افتادن روابط فردی و اجتماعی کودک می‌شود.

 

محمدی تصریح کرد: اولیا بااطلاع رسانی به موقع به معلمان و مدیران مدارس نقش بسزایی در کاهش و رفع این اختلال در کودک ایفا می‌کنند، چنانچه این اختلال در زمان مناسب شناسایی و پیشگیری نشود، علاوه بر ایجاد مشکلات درسی، تحصیلی و ارتباطی در مدرسه، جایگاه شغلی، اجتماعی و مهارتی آنان در آینده نیز دچار مشکل و خسارت جبران ناپذیری می‌شود.

 

وی در ادامه روز ملی گفتار درمانی که نقطه عطف همدلی و همراهی گفتار درمانگران برای آینده ارتباطات بشری است را به تمامی کارشناسان و فعالان حوزه گفتاردرمانی آموزش و پرورش استثنایی استان تبریک عرض نموده، برای تمامی همکاران سخت‌کوش، فهیم و دلسوز این حوزه آرزوی پیشرفت و بهروزی کرد.