دین یکی، مذهب یکی پس اقامه نمازجمعه یکیست.
پیامبر دین مبین اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) بعد از مهاجرت مکه به مدینه هنگام اقامه نماز جمعه علاوه بر بیان مسائل مذهبی بلکه اتفاقات و مشکلات اجتماعی مردم را در طول هفته نیز بیان میکرد. تعدادی از مسلمانان و خوارج هنگام اقامه نماز جمعه با شنیدن دف و دایره کاروان های تجار که به مدینه می آمدند مسجد النبی را ترک میکردند. همین آمر باعث شد: خداوند متعال سوره جمعه در قرآن کریم را بر پیامبر جهت وحدت مسلمان، یکپارچگی و از هرگونه نفاق و تفرقهای دوری نمایند نازل کرد.
لازم است بدانید: اقامه نماز جمعه در سقز تا قبل از طرح تفصیلی و الحاقیه در ۳ منطقه قوخ، صالحآباد و تازه آباد ( روستا محسوب می شدند ) نیز برگزار میگردید. اما با الحاق شدن این سه منطقه به بافت شهری بجای اینکه اقامه نماز جمعه فقط در مسجد جامع برگزار گردد بلکه طی ۳ سال اخیر در بیش از ۲۸ مسجد محلات سطح شهر نماز جمعه اقامه میگردد که برخلاف شرع اسلام و احادیث می باشد.
عوامل مختلفی باعث ازدیاد اقامه نماز جمعه در مساجد شده و بدین شرح است:
۱ـ عدهای از ماموستایان این مسجد اعلام میکنند: خطیبان نماز جمعه یعنی حاج ماموستا ابن خیاط امام جمعه دائم و حاج ماموستا آدمی امام جمعه موقت بجای بیان مشکلات مردم بیشتر به تعریف و تمجید از نظام و دولت می پردازند.
۲ـ عدهای نیز با خطیب دائم و موقت نماز جمعه اختلاف نظر دارند به همین دلیل در مساجد محلات اقامه نماز جمعه را برگزار می نمایند.
۳ـ عدهای نیز کوچک بودن مسجد جامع را بهانه مناسبی برای حضور نداشتن می آورند.
با احترامی که برای تمام ماموستایان مذهبی قائل هستم ولی خاطر مبارک آنها عارض می باشد:
اولاً؛ عدهای از شماها برای خطیب شدن مساجد محلات اصلأ جامع الشرایط نیستید در تعجبم ریاست محترم مرکز بزرگ و شورای افتا شهرستان سقز چگونه اجازه اقامه نماز جماعت مساجد را به شما دادهاند چه برسد به برپایی اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه؟!
ثانیاً؛ همگی شما ماموستایان مساجد سطح شهر از حقوق ماهیانه و بیمه عمر گرفته تا سایر خدماتی که نظام و دولت توسط مرکز بزرگ اسلامی شهرستان در اختیار شما قرار میدهد استفاده می کنید ولی اگر خطیبان اقامه نماز جمعه مسجد جامع بخاطر ایام خاص که در تقویم نگاشته شده است اگر تبریک بگویند به این ۲ بزرگوار برچسب نظام و دولت میزنید در حالی که گوش شنوا برای تذکراتی که بارها از تریبون مسجد جامع به مدیران دولتی دادهاند تا با شهروندان و مراجعه کنندگان برخورد شایسته داشته و امورات را برای آنها سهل نمایند را ندارید اگر واقعا نظام و دولت را قبول ندارید پس چرا از مزایایی آن استفاده می کنید؟!
ثانیاً؛ اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه از صدر اسلام تا به امروز در شهرهای کشورهای مسلمان نشین در یک مسجد برگزار میگردد در تعجبم ماموستایان مذهبی مساجد چگونه نص صریح قرآن( سوره جمعه ) را در مورد اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه که بر پیامبر اسلام نازل گردیده رعایت نمی کنند.
رابعاً؛ ماموستایان مذهبی مساجد لابد میدانند؛ طبق احادیث زمانی اقامه نماز جمعه در ۲ مسجد برگزار میگردد که حوادث طبیعی سیل و بارش برف به حدی زیاد باشد که مردم نتوانند از خانه بیرون آمده و جهت اقامه نماز جمعه در مسجد جامع شهر حضور داشته باشند. در حالیکه شرایط جوی آب و هوا در سقز بدین حد نرسیده است در ضمن شهرداری روزهای جمعه اتوبوس های واحد را بصورت رایگان در مسیرهای مشخص جهت رفت و برگشت نمازگزاران برای حضور در مسجد جامع تعیین و آماده خدمات رسانی هستند.
خامسآ؛ سالهاست تعدادی زیادی از سکنه این شهر غیر بومی و شیعه مذهب می باشند. ماموستایان مذهبی لازم است بدانید: حسینیه شیعیان سقز هنگام اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه باز نبوده و تعطیل می شود همچنین روسای ادارات، نهادها، سازمانها، ارگانهای مختلف و فرماندهان امنیتی انتظامی با اینکه اهل تشیع هستند اما هنگام شرکت در اقامه نماز جمعه پشت سر خطیبان جمعه حاج ماموستا ابن خیاط و حاج ماموستا آدمی نماز برپا میدارند اما ماموستایان ۲۸ مسجد سطح شهر در اقامه نمازجمعه مسجد جامع شرکت ندارند!
راهکارهای زیادی برای وحدت یکپارچه بین نمازگزاران و شرکت در اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه در مسجد جامع سقز وجود دارد که اهم آنها بدین شرح می باشد:
۱ـ اعضای شورای افتا شهرستان سقز بدین مضمون ماموستایان مذهبی اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه را در مساجد محلات سطح شهر تعطیل نمایند فتوا صادر نمایید.
۲ـ رییس مرکز بزرگ اسلامی شهرستان طی نامه نگاری جهت وحدت نمازگزاران از بزرگان و مجتهدان اهل تسنن( مولوی حاج ماموستا عبدالحمید در زاهدان) در سایر استانهای کشور تقاضای صادر کردن فتوائیه نماید.
۳_ـ برخورد جدی مرکز بزرگ اسلامی شهرستان سقز بعنوان متولی این امر با ماموستایان مساجدی که اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه را برگزار میکنند.
۴ـ مدرسین حوزه دینی امام شافعی رضی الله عنه شهرستان سقز برعلیه این امر بیانیه صادر کنند.
۵ـ حمایت اقامه نماز جمعه در مسجد جامع توسط معلمین دینی، عربی و قرآن کریم در تمام سطوح تحصیلی مدارس جهت وحدت یکپارچه نمازگزاران و دوری کردن از تفرقه بین آنها
۶ـ شورای روحانیت شهرستان سقز نسبت بدین موضوع واکنش نشان دهد
۷ـ ریاست مرکز بزرگ اسلامی شهرستان از اهرم سلب امتیازهای داده شده به ماموستایان آن مساجد با همکاری دستگاههای ذیربط استفاده نماید
امید است؛ نمازگزاران سقزی با هر گرایش مذهبی و فرقه ای که دارند همچنانکه دین همگی اسلام و مذهب تسنن می باشد طبق قرآن، احادیث و بیانات امام شافعی ( رض) اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه تنها در یک مسجد باید برگزار گردد پس به صف نمازگزاران اقامه نماز جمعه در مسجد جامع بپیوندید .