این جشنواره در روستای شیان بخش سیروان با حضور مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد.
- 11/ تیر /1401 09:30:16
- شناسه خبر : 22D6AA93
استاندار کردستان: از سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی حمایت میکنیم.
اسماعیل زارعی استاندار کردستان در این مراسم با شکرگذاری تولید این محصول در استان کردستان بویژه روستای شیان اظهار کرد: در حوزه توتفرنگی از سرمایهگذاران و کشاورزان درخواست میشود در بحث صنایع تبدیلی تلاش کنند و ما هم از آنها حمایت میکنیم تا کشاورزان و مردم از درآمد بیشتری بهره ببرند.
استاندار کردستان عنوان کرد: توتفرنگی سنندج در کشور یک برند است و هر جای کشور این محصول به فروش میرسد برای خرید آن برچسب توت سنندج به آن میزنند.
وی تلاش زنان و مردان در تولید و برداشت توت فرنگی را در روستای شیان قابل تقدیر خواند و افزود: مشکلات روستای شیان از جمله جاده، طرح هادی و شبکه فاضلاب شیان پیگیری میشود.
استاندار کردستان از طراحی برنامهای برای حضور مدیران در بخشهای استان خبر داد و گفت: اولین بخشی که شورای برنامهریزی را در آنجا برگزار میکنیم بخش سیروان خواهد بود.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، سالانه ۱۱۸ هزار تن توت فرنگی در کشور تولید میشود که ۶۵ هزار تن آن معادل ۶۲ درصد توت فرنگی کشور در استان کردستان تولید میشود.
پیمان اسکندری عنوان کرد: تولید اتفاقی نیست و تلاشهای گستردهای انجام شده تا افزایش تولید توت فرنگی در این استان شکل بگیرد.
وی سیاست جهاد کشاورزی استان را رشد گلخانهها بیان کرد و افزود: سعی داریم وسعت گلخانههای استان به ۱۵۰ هکتار افزایش یابد.
محسن فتحی نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران نیز در این مراسم اضافه کرد: مسیر توسعه کردستان از گردشگری و کشاورزی میگذرد و زمانیکه هورامان ثبت جهانی شد بخش سیروان بعنوان مرکز اصلی فرهنگی هورامان معرفی شد.
وی اعلام کرد: تا زمانیکه مردم پای کار نباشند هیچ اتفاقی نمیافتد و توسعه زمانی معنا مییابد که مردم درگیر شوند.
ایرج فرد بخشدار سیروان نیز با اعلام اینکه صنعت توریسم از فاکتورهای اساسی توسعه گردشگری پایدار است، بیان کرد: میتوان در قالب جشنهای توت فرهنگی، توت سفید و گردو و غیره برای توسعه و عمران روستاها گام برداریم.
آزاد سعداللهی دهیار روستای شیان نیز به اقدامات انجام شده در راستای توسعه شیان پرداخت و گفت: اقدامات زیادی در این روستا انجام شده که گازرسانی و اجرای طرح هادی از جمله اقدامات انجام شده است.
وی اضافه کرد: روستای شیان با برند توتفرنگی برای مردم شناخته شده و نیاز است محلی برای مکان برگزاری جشنواره توتفرنگی که سه سال است در این روستا برگزار میشود، ایجاد شود.
وی خواستار تکمیل طرح هادی، اجرای دفع شبکه فاضلاب روستا، تکمیل جاده روستا، تامین اینترنت و ارائه تسهیلات بلاعوض برای ساکنان روستا در راستای حفظ بافت سنتی واحدهای مسکونی شد.
حسن عسکری فرماندار سنندج نیز از توت فرنگی بعنوان یکی از محصولات مهم استان نام برد و بیان کرد: سال گذشته ۳۷ هزار تن توت فرنگی در سطح سنندج برداشت شده است.
وی بخش سیروان را قطب توت فرنگی کشور خواند و اعلام کرد: ۹۰ درصد توت فرنگی به صورت تازهخوری مصرف میشود و بخاطر نبود صنایع تبدیلی درآمد چندانی برای کشاورزی ندارد.
عسکری اضافه کرد: برگزاری دورههای آموزشی برای افزایش برداشت محصول توت فرنگی و استفاده از روشهای تخصصی و علمی برای تولید محصولات کشاورزی در شیان باید مهیا شود.
وی با اشاره به پتانسیلهای بخش سیروان از جمله مردم مهمان نوازی و اقلیم با صفای این منطقه و وجود صنایع دستی این بخش بیان کرد: این ظرفیتها بیانگر پتانسیل خوب این منطقه است که منجر به رونق گردشگری میشود.
وی از حضور توریستهای خارج استان در این مراسم تقدیر و خوش آمدگویی کرد.
یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان هم اعلام کرد: کردستان دارای محصولات فراوانی است و باید برای سایر محصولات مانند انار، گردو و توت سفید نیز جشنواره برگزار شود.
وی گفت: کردستان در حوزه گردشگری کشاورزی ظرفیت بالایی دارد و باید در این زمینه سرمایه گذاری شود.
گویلیان همچنین از برگزاری جشنواره عکس توت فرنگی در کردستان خبر داد و گفت: اولین جشنواره عکس توتفرنگی بههمت این ادارهکل و موسسه هنری خانه عکاسان کردستان و همچنین با همکاری بخشداری سیروان و آموزشگاه فنی حرفهای هوزان برگزار میشود.