نوای ۱۰۰۰ دف در روستای جهانی پالنگان

نوای ساز دف به همراه مولودی‌خوانی در روستای تاریخی و در شرف ثبت جهانی پالنگان کردستان طنین‌انداز شد.

نوای ساز دف به همراه مولودی‌خوانی در روستای تاریخی و در شرف ثبت جهانی پالنگان کردستان طنین‌انداز شد.

به گـزارش هه نـگاو،

مراسم 1000 دف عصر امروز با حضور مسئولان استانی، دف‌نوازانی از سراسر ایران اسلامی و کردستان در جهت تحقق ثبت جهانی روستای باستانی پالنگان برگزار شد.

 

دف‌نوازان کردستانی از شهرهای سنندج، دهگلان، مریوان، کامیاران، سقز، دیواندره با همراهی دف‌نوازانی که به صورت افتخاری از تهران، کرمانشاه، همدان، اصفهان، مازندران، گیلان، شیراز، یزد، بوشهر، آبادان، خمین، البرز، زنجان و آبادان حضور پیدا کرده‌اند، از دقایقی پیش (ساعت 15 عصر) هنر خود را به نمایش گذاشتند.

 

در این مراسم مولودی‌خوانان برجسته استان به همراهی دف‌نوازان بر فراز خانه‌های پلکانی پالنگان، نوای عرفای ساز دف و نغمه‌های عرفانی مردمان این سرزمین را به صدا در آورده و جلوه‌ای زیبا از جاذبه‌های استان هنر، فرهنگ و اصالت کردستان را به تصویر کشیده‌اند.

 

نوای عرفانی این ساز به همراه صدای مولودی خوانان و مداحان توانمند با بهره‌گیری از اشعار نغز شاعران به شکرگزاری از درگاه احدیت و ذکر اوصاف پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع)، مخاطب را به عالم والا سوق و روح‌ها را صیقل بخشیده است.

 

منصور مهرزاد، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار تسنیم گفت: امسال جلسات مختلفی در رابطه با فراهم کردن زیرساخت‌های ثبت جهانی پالنگان با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شده و وظایف دستگاه‌ها مشخص شده است.

 

وی افزود: بر اساس مصوبه؛ مراسم هزار دف هر ساله آخرین جمعه فروردین ماه به‌عنوان یک رویداد در تقویم گردشگری ایران و بین‌المللی برگزار خواهد شد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان گفت: سال گذشته نوروز کردی پالنگان و سنندج، جشنواره توت‌فرنگی شیان، مراسم کومسای اورامان تخت و عروسی پیرشالیار ثبت جهانی شد و امیدواریم امسال نیز بتوانیم آثارهای دیگری از جمله روستای تاریخی پالنگان را ثبت کنیم.

 

مهرزاد با اشاره به حضور بیش از 30هزار نفر مهمان در این مراسم بیان کرد: ثبت جهانی روستای پالنگان به توسعه گردشگری و معرفی بیش از پیش کردستان بسیار کمک کرده و سبب خواهد شد تا نام و آوازه هنر و فرهنگ کردستان و ایران بیش از پیش جهانی شود.

 

بیش از 300 خبرنگار و عکاس این مراسم را پوشش خواهند داد.  

 

روستای پالنگان یکی از جاهای دیدنی شهرستان کامیاران است که در مرز استان کردستان و کرمانشاه و در ابتدای منطقه اورامان قرار دارد. فاصله کامیاران تا سنندج 70 کیلومتر و فاصله پالنگان تا کامیاران 57 کیلومتر است.

 

سال گذشته از بین 150 روستای کشور، 130 روستا وارد مرحله اولیه انتخاب به‌عنوان روستای جهانی شدند؛ سپس این تعداد به 30 روستا و در ارزیابی نهایی به 8 روستا رسیدند. روستای پالنگان کردستان، روستای کندوان آذربایجان‌شرقی، روستای میمند کرمان، روستای سهیلی هرمزگان، روستای قاسم‌آباد گیلان، روستای کندلوس مازندران، روستای ابیانه اصفهان و روستای بیشه لرستان روستاهایی بودند که به‌عنوان نمایندگان ایران در این رقابت جهانی شرکت کردند.