استاندار کردستان گفت: سرمایهگذار بخش خارجی در فرآوری سنگ آهن دیواندره نیز با ۲۰۰ میلیون یورو در حال فعالیت است.
- 30/ اردیبهشت /1403 15:50:53
- شناسه خبر : 5584F7D4
- ارسال توسط : فاطمه قادری
اسماعیل زارعیکوشا ظهر امروز در نشست طرح تحول زمین شناسی و عملیات اکتشافات ذخایر معدنی استان کردستان که در سازمان برنامه وبودجه برگزار شد، اظهار داشت: امروزه ذخایرمختلف استان کردستان از 560 میلیون تن به بیش از 1.1 دهم میلیارد تن افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغهها و نگرانیهای چندین ساله مردم، جلوگیری از خارج شدن ذخایر معدن از استان کردستان است، گفت: خلاءهای کارکرد قوانین مربوط به معادن باید توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی برطرف شود، از دوسال گذشته کارجدی برای انجام و تقویت پروژههای زیرساختی معادن قروه، بیجار، سقز و مریوان انجام شده و بیش از 140 میلیارد تومان راهسازی در شهرستان قروه اجرا شده است.
استاندار کردستان تصریح کرد: گلایه و دغدغههای منتخب مجلس از معادن سطح استان بررسی خواهد شد و صحت و سقم آن بررسی خواهد شد اما با متانت و علم به موضوع ورود پیدا کنند تا مشکلات را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ذوب آهن قروه در دهه 70 با 550 نفر اشتغال در سال 90 از فعالیت ساقط و به تملک بانک سپه درآمد که با چندین بار مزایده به نتیجه نرسید، سال گذشته با ورود سرمایهگذار جدید و بدون استفاده از تسهیلات دولتی در فرایند تشریفات مزایده شرکت، واگذار و اکنون در حال سرمایهگذاری زنجیره فولاد است.
زارعیکوشا افزود: سرمایهگذار بخش خارجی در فرآوری سنگ آهن دیواندره نیز با 200 میلیون یورو در حال فعالیت است، 17 مجموعه در شهرستان بیجار و یاسکوند در حال فعالیت هستند، نتیجه این اقدامات خوب اشتغالهایی است که نتیجه آن در سال جاری در حوزه اشتغال مشاهده میشود.
وی عنوان کرد: نظام آماری کشور ناموس کشور است، احترام به این نظام بسیار مهم و نباید آمار غلط به مردم داد، در سال 1400 دو درصد تهعد اشتغال استان انجام شده بود، استان در رتبه 31 کشور بود اما در سال گذشته بیش از 35 درصد تعهد محقق شد و طبق جدول صحت سنجی استان از وزارت کار و رفاه اجتماعی کشور، کردستان در رده اول صحت سنجی ایجاد واقعیت اشتغال قرار گرفته است!
زارعیکوشا تأکید کرد: ارزیابی استانها باید براساس تمام ظرفیت و فراهم بودن شرایط باشد، دغدغههای شیخیزاده منتخب مردم قروه در مجلس مبنی براینکه یک نفر از جوانان بومی جذب نشده، این گونه نیست، در روستاهای اطراف معدن طلا، جوانان شهرستان بهکارگیری شدهاند، پیگیر چرایی بکارگیری غیربومیهای این معدن هستیم.
استاندار کردستان اظهار کرد: حساسیت ما نیز بر روی محیطزیست بسیار زیاد است، خودمان را نسبت به نسل آینده و مردم مسئول میدانیم، تصمیم امروز ما بر روی صد سال آینده مردم تأثیر میگذارد، باید پاسخگوی افرادی باشیم که هنوز به دنیا نیامدهاند، در دوسال گذشته سه بار مراکز زیستمحیطی معادن بررسی شده، اولویت اول ما سلامت و امنیت مردم است، فعالیت معدن هیچ منشا و اثر آلودگی ندارد اما باز هم اگر دغدغهای وجود دارد در هر آزمایشگاه که مردم و نمایندگان بگویند این موضوع بررسی خواهد شد.